Wat is het verschil tussen ginger ale en ginger beer?

123-h-ginger-ale-beer-01-19.jpg

nieuws

Tournée Minérale is voorbij, maar misschien heb je nog wel een paar drankjes of ingrediënten in huis waarmee je een lekkere mocktail kunt maken. Ginger beer en ginger ale horen zeker in dat rijtje thuis. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee?

Ginger beer was oorspronkelijk een sterk alcoholisch bier dat werd gemaakt met gember in plaats van hop. Het werd vooral in Engeland gebrouwen vanaf het begin van de negentiende eeuw. Tegenwoordig wordt het nog steeds op de traditionele manier vergist op basis van verse gember, maar het alcoholvolume blijft onder de 0,5 %. 

Ginger ale ontstond pas veel later in Ierland en is ondertussen geëvolueerd tot een softdrink met gember(smaak). 

Het verschil tussen ginger beer en ginger ale is dus dat het eerste gefermenteerd is en daardoor een veel pittiger en uitgesproken gembersmaak heeft en iets minder koolzuur. 
Ginger ale is een echte frisdrank en het heeft een zachtere, zoetere smaak met toetsen van sinaasappel of kaneel. Soms komt er zelfs geen gember of kruid(en) meer aan te pas en worden er alleen smaakstoffen toegevoegd.

Bron: ‘100 mocktails - 0 % alcohol 100 % smaak’ van Hilde Deweer

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: maart 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram