Hoeveel moeten kinderen drinken?

123-kind-drinkt-water-drank-03-16.jpg

nieuws Volgens de recentste aanbevelingen hebben meisjes van negen tot dertien jaar 1,9 liter water per dag nodig en jongens 2,1 liter. Te weinig drinken kan de cognitieve functies en meer bepaald het kortetermijngeheugen van het kind schaden. Andere symptomen zijn hoofdpijn, prikkelbaarheid en hyperactiviteit.
Volgens de onderzoekers is extra aandacht van het schoolbeleid voor dit probleem nodig.

Pedagogisch dossier
Daarom heeft Spa het pedagogisch pakket 'water voor iedereen' gecreëerd, om de leerkrachten te helpen hun leerlingen te motiveren om voldoende te drinken. Het pedagogisch dossier geeft tips om de kinderen duidelijk te maken waarom voldoende water drinken noodzakelijk is voor de goede gezondheid van het lichaam en voor het algemene welzijn. Het dossier wil vooral uitleg geven, zodat het advies niet tot aanbevelingen beperkt blijft. Het is de bedoeling de kinderen te doen inzien hoe belangrijk hydratatie is voor de organen en voor de cognitieve aspecten, zodat ze op eigen initiatief voldoende zullen drinken.
U kunt dit dossier hier downloaden: http://www.eaudysseedespa.be/index.php?lang=nl

Laatst bijgewerkt: maart 2016
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram