Arts zou natuur moeten kunnen voorschrijven

123-zon-bos-natuur-buiten-03-19.png

nieuws

Driekwart (76%) van de Nederlanders vindt dat artsen natuurbezoek mogen voorschrijven als medisch advies, als is aangetoond dat dit helpt bij bepaalde klachten. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar (voorheen TNS NIPO) in opdracht van IVN Natuureducatie. 
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuur bijdraagt aan het voorkomen of verminderen van onder andere obesitas, burn-out-klachten, infecties en ontstekingen. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan, nu ze dit weten, vaker de natuur in te willen gaan. Momenteel mogen alleen artsen in Schotland natuur voorschrijven. Zij hebben een lijst met activiteiten die ze patiënten kunnen geven bij bepaalde gezondheidsproblemen. 

120 minuten 
Uit recent Brits onderzoek is gebleken dat mensen die minstens 120 minuten per week in de natuur doorbrengen aangeven dat ze gelukkiger zijn. Ze waarderen hun leven met een hoger cijfer. Driekwart (75%) van de Nederlanders haalt die norm niet. Gemiddeld besteden Nederlanders 115 minuten per week in de natuur, maar de leeftijdscategorie 18 tot en met 54 jaar blijft steken op 137 minuten. Annemijn van Hilten van IVN: "Nederlanders tot 34 jaar halen zelfs maar net iets meer dan 80 minuten. Dat lijkt misschien best positief en maar een half uur te weinig. Alleen uit het Britse onderzoek blijkt juist dat de effecten pas optimaal zijn bij 120 minuten.  Boven de twee uur gaat het gelukscijfer niet meer omhoog, maar bij minder minuten geven mensen hun leven en lager cijfer. Dat extra half uurtje is dus erg belangrijk."

Bronnen:
www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/arts-zou-natuur-mogen-voorschrijven.htm
www.ivn.nl/nieuws/76-van-de-nederlanders-vindt-dat-arts-natuur-mag-voorschrijven


Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram