Mobiele app helpt bij keuze glucoseverlagende medicatie

txt-UZ-leuven-endocrinologie-12-17.jpg

nieuws

De dienst endocrinologie van UZ Leuven heeft een mobiele app, de ‘T2D Helper’, ontwikkeld die zorgverleners advies geeft over antidiabetica en daarbij rekening houdt met de Belgische criteria voor terugbetaling.

De afgelopen 10 jaar zijn de behandelingsmogelijkheden van type 2 diabetes zo uitgebreid dat de zorgverlener een grote keuze heeft tussen verschillende klassen van geneesmiddelen. Speciaal voor artsen, huisartsen en specialisten van type 2 diabetespatiënten lieten prof. dr. Ann Mertens en prof. dr. Chantal Mathieu van de dienst endocrinologie een app ontwikkelen die helpt om een betere keuze te maken in de verschillende types en klassen antidiabetica. Daarvoor bestond al een internationale richtlijn, maar die houdt geen rekening met de Belgische terugbetalingscriteria. 
Prof. dr. Ann Mertens: “De app is veel meer gericht op de individuele patiënt dankzij een slimme filterfunctie die rekening houdt met bijvoorbeeld nierfunctiebeperking en met problemen die patiënten kunnen ondervinden zoals een verhoogd risico op hypoglycemie en gewichtstoename.”

De “T2D Helper” blijft een ondersteunend instrument: de zorgverlener zal uiteindelijk zelf instaan voor de definitieve beslissing bij de keuze van de glucoseverlagende behandeling. De app zal op regelmatige tijdstippen worden geüpdatet in functie van de terugbetalingscriteria in België of bij veranderingen in het landschap van de behandeling bij type 2 diabetes.

Artsen en zorgverleners kunnen de app gratis downloaden in de App Store voor de iOS-versie en via de Google Play Store voor de Androidversie. U kunt de app ook hier downloaden. 

app-google-play.jpg

Android - Google Play

app-appstore-apple.jpg

iOS - App store

Laatst bijgewerkt: december 2017
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram