45-plusser loopt 50% risico op diabetes type 2

123-tekst-diab-mellit-170_08.jpg

nieuws De Belg heeft een aanzienlijke kans om diabetes type 2 te ontwikkelen binnen 10 jaar. Vooral mensen ouder dan 45 jaar lopen bijna 50% risico. Dat blijkt uit een online test op de site voorkomdiabetes.be waaraan ruim 15.000 Belgen deelnamen.

Uit de testen blijkt dat drie op de vier Belgen in de gevarenzone zitten. Van deze 75% heeft 35% een klein risico om diabetes type 2 te ontwikkelen en 23% een groot tot zeer groot risico (tot 50% kans). Met de personen ouder dan 45 jaar is het nog slechter gesteld: 20% heeft een gematigd risico, 30% een (zeer) groot risico. Anders gezegd, één op de twee 45-plussers zit duidelijk in de gevarenzone om diabetes type 2 te ontwikkelen binnen 10 jaar.
Uit de resultaten blijkt ook dat amper 35% van de mannen en 26% van de vrouwen een gezonde BMI heeft en een normale buikomtrek, twee duidelijke risicofactoren.


Laatst bijgewerkt: november 2016
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram