Depressie vaak onbehandeld

nieuws Veel mensen met depressieve klachten worden hier niet voor behandeld. Dat blijkt uit onderzoek in Nederland van de Nationale Depressietest.
Van de ruim 2.000 onderzochte bellers, bleek bij ruim 60% sprake te zijn van een depressie. Van deze groep kreeg meer dan 80% geen enkele vorm van behandeling.

Van de 1.200 bellers met een depressie had 30% een ernstige depressie. Deze personen lijden dagelijks aan symptomen als somberheid, weinig energie, slecht slapen of denken vaak 'was ik maar dood'. Zo'n 50% van de ernstigste groep werd behandeld met medicatie. Landelijke richtlijnen voor behandelaars bevelen bij deze ernst van depressie behandeling met medicatie aan.

De Nationale Depressietest is een telefonische zelftest waarmee bellers eenvoudig en anoniem zichzelf op verantwoorde wijze kunnen testen op de symptomen van depressie. Bellers krijgen inzicht in de mate waarin hun klachten passen bij het ziektebeeld depressie en krijgen een concreet en passend advies.
www.nationaledepressietest.nl/


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram