Zo maak je de radiator schoon

nieuws Radiatoren zijn niet de meest gemakkelijke stukken om schoon te maken in een huis. Een ideaal toestel voor dit karwei is een compressor waarbij lucht onder hoge druk naar buiten geblazen wordt. Kijk of iemand je een compressor kan lenen of huur een machine en maak alle radiatoren in je huis schoon.

Leg een vochtige badhanddoek onder de radiator. Het stof zal eraan blijven plakken in plaats van door je huis te vliegen. Blaas de radiator schoon met de compressor. Haal de handdoek weg en klop hem buiten uit.

Ook zonder compressor kun je radiatoren schoon krijgen. Zet een opvangbak onder de radiator. Maak een sopje van lauw water en een milde allesreiniger en doe het in een kleine gieter. Houd een vuilblik schuin op de radiator en giet er een beetje sop op. Het water loopt door de radiator, neemt het vuil mee en wordt opgevangen in de opvangbak. Spoel zo de hele lengte van de radiator schoon.

Laatst bijgewerkt: november 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram