Europa onderzoekt veiligheid rookstopgeneesmiddel

nieuws Het Europees Geneesmiddelenagentschap is op vraag van Duitsland gestart met een onderzoek naar de veiligheid van het rookstopmiddel Zyban. Dat gebeurde nadat in Duitsland 5 patiënten die Zyban namen, zijn overleden. Momenteel zouden reeds 330.000 mensen in Duitsland Zyban hebben gebruikt.
Een woordvoerder van het agentschap heeft verklaard dat het onderzoek verschillende maanden kan duren. Volgens de woordvoerder zijn er momenteel geen bewijzen dat het geneesmiddel aan de basis ligt van de verdachte overlijdens, en dat in de meeste gevallen een onderliggende aandoening waarschijnlijk de verklaring is.
Bovendien is het eventuele risico van het geneesmiddel alleszins veel kleiner dan de gelkende risico's van roken, zo wordt benadrukt.
Eerder al waren richtlijnen uitgevaardigd dat het product niet mag woren voorgeschreven aan patiënten met epilepsie, boulemie of anorexie, en aan patiënten die ernstige hinder ondervinden bij het stoppen met alcohol- of benzodiazepinegebruik.

Lees ook: Stoppen met roken: een uitdaging


Laatst bijgewerkt: oktober 2002

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram