Wereldborstvoedingsweek

logo-bv-norm-zaak-10-17.jpg

nieuws

Van 1 tot en met 7 oktober 2017 is het de Wereldborstvoedingsweek. Kind en Gezin wil deze gelegenheid aangrijpen om van borstvoeding opnieuw een van de normaalste dingen ter wereld te maken. In Vlaanderen zijn we het namelijk niet altijd gewoon dat een intiem moment zoals borstvoeding publiek wordt beleefd. 

Borstfiguranten
Hoe meer we borstvoeding zien, hoe minder vragen we ons erbij gaan stellen. Dat is het uitgangspunt waarmee Kind en Gezin borstvoeding terug in de populaire cultuur wil brengen. Hoe? Door “Borstfiguranten” te lanceren: doodgewone figuranten die je tegenkomt in de achtergrond van je favoriete films, series, programma’s of videoclips. Het enige verschil is dat borstfiguranten, terwijl ze figureren, borstvoeding geven.
“Eigenlijk hebben we in samenwerking met casting director Ann Willems (Anntourage) een mini-castingbureau opgericht” zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin. “De interesse was van in het begin opvallend groot, zowel bij de moeders als in de televisiewereld.”

Geef het een kans 
Vandaag start 77.8% van de Vlaamse moeders met borstvoeding. Op dag 6 geeft nog maar 65,4% van de mama’s uitsluitend borstvoeding. En dat mag meer zijn volgens Leen Du Bois van Kind en Gezin: “We willen jonge moeders aanmoedigen om borstvoeding een kans te geven, al was het maar voor eventjes. Wij focusten ons altijd al op goede opvolging en coaching. Met deze campagne willen we borstvoeding opnieuw een plaats geven in onze beeldcultuur en zo hopelijk de comfortzone van mama’s om borstvoeding te geven, vergroten.”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft in haar aanbevelingen mee dat borstvoeding als enige voedingsmiddel volstaat voor een kind tot zes maanden. Met de juiste supplementen kan kan dat zelfs tot het tweede levensjaar.

De Wereldborstvoedingsweek wordt al georganiseerd sinds 1992. Vanaf 1994 sloten verschillende Belgische organisaties zich hierbij aan, waaronder Kind en Gezin. Voor meer informatie kan je steeds terecht op www.kindengezin.be.

www.borstfiguranten.be


Laatst bijgewerkt: oktober 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram