Kolven: Deze 9 dingen zal je partner er nooit van begrijpen

dossier Het is al lastig om het gevoel van zwanger zijn of bevallen aan je partner uit te leggen. Laat staan hoe het voelt om te moeten kolven. Al maakt hij met alle liefde de kolfonderdelen schoon als je hem dat vraagt, sommige dingen zal hij nooit helemaal begrijpen.

1 Het doet pijn

Het gezuig van het kolfapparaat is nou niet bepaald lekker voor je tepels. Je kan het heus wel aan, maar aangenaam is het niet.

2 Het zorgt voor stress

Je wordt gestrest van het idee dat je de melkvoorraad van je baby op peil moet houden. Gedachten als 'straks hongert hij uit' of 'hij moet wel genoeg hebben' spoken door je hoofd. Je hoopt iedere keer weer genoeg te hebben om je kleintje te voorzien van een volledige maaltijd. Vermoeiend. kolven

3 Het is saai

Het is simpelweg oersaai om te moeten zitten en wachten tot het apparaat al de beschikbare melk uit je heeft gezogen. Je kan natuurlijk wel de tijd doden op je telefoon, maar daarop kan je juist goed zien hoeveel minuten je besteedt aan deze enorm saaie bezigheid.

4 Het zit constant in je hoofd

Je hebt veel verantwoordelijkheden, want je kleintje is volledig afhankelijk van hoe jij voor hem zorgt. Dit maakt dat je constant aan het kolven denkt. Waar en wanneer je de mogelijkheid hebt, hoeveel je nodig hebt en of er nog ruimte is in de vriezer om het op te bergen. Je brein lijkt soms te overstromen.

5 Het is dat het moet

Het is dat jij de moeder bent en je man niet, maar als je mocht kiezen had je niet voor kolven gekozen. Borstvoeding is iets heel moois en zo natuurlijk. Kolven hoort er ook bij, maar het is zeker niet je favoriete bezigheid. kolven

6 Je voelt je een machine

Je voelt je meer een machine dan een vrouw als je aan het kolfapparaat vastzit. Het lijkt alsof je borsten niet meer bij de rest van je lichaam horen. Het zijn gewoon voedselbronnen die hun werk moeten doen. Nee, geen fijn of warm gevoel dus.

7 Je hebt het koud

Het is met een kolfapparaat niet zo dat er een lekkere warme baby tegen je aanligt en je warm houdt terwijl je hem voedt. Het is ook niet echt dat je er een dekentje over kan gooien, want je wil wel zien of het apparaat goed zijn werk doet.

8 Het frustreert je dat je soms zo weinig produceert

Terwijl de ene dag de melk vloeit, lijkt er de dag nauwelijks wat uit te komen. Dat ligt misschien aan stress of dat je te weinig water hebt gedronken. Hoe dan ook frustreert het je dat je je kind niet van genoeg voeding kan voorzien. kolven

9 Er is geen perfecte plek

Hoewel je ook op het werk een mooie ruimte zou moeten krijgen, is dat in de praktijk vaak niet het geval waardoor je tussen stapels stoelen moet gaan plaatsnemen. Gezellig is anders... Lees ook: Kan je jouw borsten voorbereiden op borstvoeding? Heb je deze borstvoedingsposities al geprobeerd? Borsten: Voor de baby of voor de partner?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram