5 hacks om borstvoeding makkelijker te maken

dossier Moeder zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Gelukkig bestaan er veel verschillende trucjes om je leven wat makkelijker te maken. Als jij je baby bijvoorbeeld borstvoeding wil geven, zullen deze hacks je een handje helpen!

1. Investeer in zoogcompressen

Je kleintje hangt niet de hele dag aan je borst, waardoor er af en toe rommelige situaties kunnen ontstaan. Of je nu een andere baby hoort huilen, kou vat of je borst uit het niets begint te lekken, nursing pads komen altijd goed van pas. Haal voldoende kompressen in huis en stop er een paar in je tas. Zodra je tepels beginnen te lekken, kun je je bh meteen voorzien van een pad. TIP: Wil je borstvoeding juist bewaren? Er zijn bepaalde zakjes voor in je bh die de melk opslaan. Zo sla je twee vliegen in één klap!

2. Verzorg je tepels

Feit: borstvoeding is geen pretje voor je tepels. Vooral in de eerste maanden, wanneer je baby om de paar uur eet, kunnen je tepels aardig zeer doen. Als je je tepels niet verzorgt, kunnen er vervelende kwaaltjes ontstaan, zoals bloedingen en zweertjes. Om te voorkomen dat borstvoeding een hel is, kun je na iedere voeding wat tepelzalf aanbrengen. Heb je last van kloofjes of andere pijnlijke plekjes? Wrijf dan wat afgekolfde moedermelk op je tepels en laat het goed drogen. Dank je wel, moeder natuur! borstvoeding

3. Let op je voeding

Het is niet meer dan logisch dat je als moeder zijnde volledig gefocust bent op je baby. Hoewel het voeden van je kindje belangrijk is, heeft alles wat jijzelf binnenkrijgt ook effect op borstmelk. Zorg dus dat je dagelijks de juiste - hoeveelheden - voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is niet alleen goed voor je baby, maar de juiste voeding geeft je ook de nodige dosis energie!

4. Water, water, water

Je lichaam heeft flink wat water nodig om melk te produceren. Daarom is het belangrijk dat je iedere dag voldoende drinkt. Maak je je toch zorgen om je melkvoorraad? Zorg dan dat je baby aan iedere borst drinkt of leg de pomp aan iedere borst. Dit helpt je om je voorraad op natuurlijke wijze te vergroten. borstvoeding

5. Luister naar je lichaam

Borstvoeding geven kan ontzettend vermoeiend zijn, maar het mag absoluut geen pijn doen! Okay, zere tepels en stuwing zijn geen pretje, maar als je heftige pijn ervaart, negeer het dan niet! Stop eventjes met het geven van borstvoeding en gun je lichaam wat rust. Blijft de pijn aanhouden, wordt het erger, krijg je koorts of vertrouw je het simpelweg niet? Schakel dan meteen een arts in! Lees ook: "Waarom ik geen borstvoeding heb gegeven."


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram