Pink Ribbon lanceert zeven wandelingen naar aanleiding van De Roze Mars

logo-roze-mars-borstca-04-19.png

nieuws

Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, lanceert, in samenwerking met wandelknooppunt.be, zeven Pink Ribbon wandelingen. Dit partnerschap is ontstaan naar aanleiding van De Roze Mars, een leuke online bewegingschallenge gedurende oktober. De vzw doopt de maand oktober om tot ‘stap-maand’ en raadt aan minimum 30 minuten per dag éxtra te bewegen. De 7 Pink Ribbon wandelroutes hebben de vorm van het Pink Ribbon lintje en tellen elk zo’n 10.000 stappen.

De Roze Mars

Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. 1 op 3 kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten we minstens vijf dagen per week 30 minuten matig bewegen. Dat halfuurtje extra wandelen per dag is al voldoende om onze gezondheid een mooie extra boost te geven. Maar we hebben nog een heel eind te gaan, want volwassenen zitten gemiddeld 8,3 uur per dag stil. Meer bewegen is niet altijd even makkelijk voor wie een sedentair (beroeps)leven leidt. Daarom organiseren Pink Ribbon en P&V Group De Roze Mars: een campagne die Belgen wil aanzetten om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Met de 7 wandelroutes hoopt Pink Ribbon een eerste duwtje in de rug te geven aan iedereen die meer wilt bewegen en wilt werken aan een actieve levensstijl. 

7 Pink Ribbon wandelingen

Wandelknooppunt.be zet graag haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en De Roze Mars campagne. Daarom stippelde de organisatie 7 unieke wandelingen uit verspreid over heel België. Elke wandeling volgt een traject in de vorm van het Pink Ribbon lintje en telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km, dat is goed anderhalf uur wandelen. 

Pink Ribbon wandelroutes zijn te vinden in de omgeving van Averbode, Bosland, Gaasbeek, Drongengoed, Rodeberg, Pays des Collines en Burg-Reuland. Alle wandelroutes kunnen eenvoudig en gratis gedownload worden op https://www.wandelknooppunt.be/nl/events/de-roze-mars en kunnen afgedrukt worden, opgeladen worden in de app of via gpx bestand gevolgd worden.  

Lees ook: Terug aan het werk na borstkanker

Laatst bijgewerkt: augustus 2020
Vragen over kanker? Contacteer gratis Kankerinfo Vragen over kanker? Contacteer gratis Kankerinfo
Stichting tegen Kanker

Onze huisartsen, psychologen, sociaal assistenten en gespecialiseerde verpleegkundigen helpen je om antwoorden te vinden!

Contacteer gratis Kankerinfo

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram