Ambassadrice Olivia Borlée trekt De Roze Mars op gang

screenshot_pinkribbon_rozemars_borlee.jpg

nieuws Vorig jaar stapten de deelnemers van De Roze Mars 6,4 keer de wereld rond om de strijd tegen borstkanker te steunen. Dit jaar streven de organisatoren naar 10 keer. Ambassadrice Olivia Borlée nodigt dan ook iedereen uit om deel te nemen, in een motiverend campagnefilmpje.

Borlée: “Sport heeft altijd al een belangrijke rol in mijn leven gespeeld, anders was ik natuurlijk nooit olympisch kampioene kunnen worden. Vandaag kan ik met mijn eigen modelabel 42/54 meer dan ooit een gezonde levensstijl aanhouden en ontsnappen aan de stress van alledag. Daarom ben ik ook zo vreselijk trots dat ik me als ambassadrice van de Roze Mars kan inzetten voor Pink Ribbon. Jammer genoeg kennen we allemaal wel iemand met kanker. En als je door regelmatig te bewegen minder vatbaar bent voor de ziekte, dan twijfel ik geen seconde en doe ik alles wat in mijn macht ligt om de mensen aan het bewegen te krijgen.”

Iedereen die wil meestappen, kan zich inschrijven op de website van De Roze Mars voor 8 euro, of 6 euro vanaf een groep van 4 personen. Het ingezamelde geld zal Pink Ribbon voor enkele concrete projecten gebruiken. Dit jaar is dat onder meer het project Kankerregister, dat werkt aan een betere en gelijke behandeling van alle borstkankerpatiënten in België.

Lees ook: Dertig feiten en misverstanden over borstkanker

Bronnen:
www.derozemars.be
www.pink-ribbon.be

Lees ook: Borstkanker bij mannen

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram