Laat uw hartritme testen

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws Vanaf 40 jaar hebt u 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Bij deze hartritmestoornis slaat het hart op hol en klopt het onregelmatig, waardoor het risico op een trombose of beroerte vervijfvoudigt. Het is te behandelen, maar de diagnose moet op tijd gesteld worden.

Omdat nog te weinig Belgen vertrouwd zijn met voorkamerfibrillatie en een tijdige diagnose erg belangrijk is, vindt van 1 tot 5 juni 2015 voor de zesde keer de nationale Week van het Hartritme plaats.

Tijdens deze week, met op donderdag 4 juni een nationale dag van sensibilisering , kunt u gratis uw hartritme laten controleren en hierover nuttige tips krijgen van zorgverleners die vrijwillig deelnemen aan onze sensibiliseringsactie.

Hoe verloopt de test?
De deelnemende ziekenhuiscentra zullen gratis een hartfilmpje of een elektrocardiogram (ECG) nemen met een hartritmemonitor. Hiermee wordt de elektrische activiteit van uw hart pijnloos opgemeten gedurende ongeveer 30 seconden. Indien de test wijst op voorkamerfibrillatie, krijgt u een brief mee voor uw huisarts, die samen met u het vervolg bespreekt.

Om uw comfort te verhogen en lange wachttijden te vermijden, raden we u aan om u op voorhand in te schrijven. Dit kan snel en eenvoudig op: www.mijnhartritme.be/nl/deelnemende-ziekenhuizen/
Om praktische redenen is het niet mogelijk om zich bij sommige deelnemende ziekenhuizen online in te schrijven. In dit geval kunt u gewoon naar het ziekenhuis van uw keuze gaan op de data en tijden die aangeduid zijn op de website (dus zonder eerst een registratieprocedure te doorlopen). Wanneer bij een ziekenhuis waar u zich wel kunt inschrijven het maximum aantal inschrijvingen voor een gratis testperiode werd bereikt, verschijnt deze in het lichtgrijs en is het niet meer mogelijk om u hier online voor in te schrijven. Indien alle mogelijke online reservaties volzet zijn in het ziekenhuis van uw keuze, raden we u aan om na te gaan of een ander hospitaal in uw regio nog beschikt over vrije plaatsen.

Indien u dan nog steeds geen beschikbare plaatsen vindt, of indien het ziekenhuis in uw buurt geen vrije bezoeken aanbiedt (dus zonder een voorafgaande afspraak), kunt u contact opnemen met het centrum van uw keuze om te vragen of u zich er toch zonder online registratie mag aanbieden (het grote deel van de ziekenhuizen heeft namelijk 'extra' plaatsen voorzien voor wie zich zonder voorafgaande afspraak aanbiedt).


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram