Langdurige borstvoeding kan schadelijk zijn

nieuws Volgens een Brits onderzoek zou het langdurig geven van borstvoeding niet alleen voordelen hebben. Volwassenen die als baby meer dan 4 maanden lang uitsluitend borstvoeding kregen, zouden namelijk een hoger risico op hart- en vaatziekten lopen. Een mogelijke verklaring is dat bij kinderen met borstvoeding hogere cholesterolwaarden worden vastgesteld. Dat normaliseert zich later, maar misschien wordt dit normaliseringsproces verstoord door onze vetrijke westerse voeding.
Anderzijds blijken kinderen die borstvoeding kregen minder gevoelig te zijn voor onder meer allergieën en oorontstekingen.
De onderzoekers besluiten dan ook dat de voordelen van borstvoeding hoe dan ook ruimschoots opwegen tegen de eventuele nadelen, en dat het wellicht belangrijker is om te letten op de voeding op latere leeftijd. Alleen moet het advies dat men best zo lang mogelijk borstvoeding geeft, misschien wat bijgestuurd worden.

Bron: British Medical Journal 2001, p. 625-626 en 643-647.

Lees ook: Borstvoeding


Laatst bijgewerkt: februari 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram