Nieuwe behandeling baarmoederhalskanker veilig en effectief

nieuws Een nieuwe baarmoederbesparende operatie tegen baarmoederhalskanker die in het UMC Utrecht en het UMC St Radboud in Nijmegen wordt uitgevoerd, is een veilige en effectieve behandeling tegen baarmoederhalskanker, zo blijkt blijkt uit onderzoek aan het UMC Utrecht.

De operatie biedt uitkomst voor vrouwen die nog een kinderwens hebben. Chirurgen verwijderen hierbij de tumor en de baarmoederhals, maar laten de baarmoeder intact. De chirurgen voeren de ingreep met een kijkoperatie via de vagina uit, omdat er zo minder kans op onvruchtbaarheid is dan met een buikoperatie.

Jaarlijks krijgen ongeveer honderd jonge vrouwen met een kinderwens baarmoederhalskanker. De studie volgde 67 patiënten met deze vorm van kanker die tussen 2000 en 2008 een baarmoederbesparende operatie ondergingen. De vrouwen hadden van te voren aangegeven misschien nog kinderen te willen. In vijf jaar na de operatie werden 31 vrouwen zwanger en kwamen 20 gezonde baby’s ter wereld. In slechts drie gevallen keerde de ziekte terug, dat vergelijkbaar is met andere operaties. Geen van de vrouwen overleed aan de ziekte.

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Baby op komst ? Baby op komst ?

Vraag nu je startbedrag van 1.167,33 € aan. Het duurt slechts enkele minuten.

Startbedrag aanvragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram