Autisme komt niet van vaccinaties

nieuws Autisme wordt niet veroorzaakt of beïnvloed door vaccinaties die kinderen tussen hun 6e en 36e levensmaand krijgen, stelt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Daarmee sluit de Autismevereniging zich aan bij het standpunt van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Enkele jaren geleden beweerde een Britse arts dat kinderen autisme krijgen of dat de ontwikkeling van autisme beïnvloed wordt door de vaccinaties die kinderen krijgen. Met name de BMR-vaccinatie zou met grote regelmaat het ontwikkelen van een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) tot gevolg hebben. Alhoewel dat intussen door tal van onderzoeken wetenschappelijk weerlegd werd, blijft deze mythe bestaan. Daarom herhaalt de NVA dat ASS geen gevolg is van autisme. De NVA roept iedereen op tot het stoppen van verspreiden van feitelijke onjuistheden.
ASS, zo stelt de vereniging, net als de WHO, is het gevolg van een aangeboren afwijking in de hersenen. Tevens kan autisme het gevolg zijn van een genetische afwijking, een geboortetrauma of andere externe factoren die van invloed zijn geweest op de zwangerschap. Ook kan autisme een bijkomende complicatie zijn van andere aandoeningen en syndromen, maar dan zijn deze ook aangeboren. Autisme is, zo benadrukt de NVA, geen ziekte of iets wat op latere leeftijd kan ontstaan als gevolg van externe factoren.

Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram