App mogelijk niet geschikt als voorbehoedsmiddel

123-app-ac--01-18.jpg

nieuws

De app Natural Cycles die een effectieve methode claimt te zijn tegen ongewenste zwangerschappen, blijkt in praktijk toch niet zo goed te werken als in eerste instantie werd aangenomen. Natural Cycles geeft op basis van lichaamstemperatuur dagelijks aan of een vrouw vruchtbaar is of niet. De app, die is ontwikkeld in Zweden, is goedgekeurd voor verkoop in de Europese Unie, en wordt ook in ons land gebruikt. Volgens ¬Natural Cycles gebruiken ruim een half miljoen vrouwen in meer dan 160 landen de app.

Lees ook: Nieuwe anticonceptie app: periodieke onthouding

Een Zweeds ziekenhuis beweert nu dat 37 vrouwen die de app hebben gebruikt toch zwanger zijn geworden en hierdoor een abortus moesten ondergaan. De klachten werden ingediend bij de Zweedse toezichthouder Medical Products Agency (MPA). 
Het is nog onduidelijk in hoeverre Natural Cycles verantwoordelijk is voor de ongeplande zwangerschappen. Die kwestie wordt nu nader onderzocht. 


Laatst bijgewerkt: februari 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram