Anticonceptie op reis

nieuws Gebruikt u de pil, neem dan een voldoende grote voorraad mee van huis als u op reis vertrekt. Neem voor de zekerheid enkele extra strips mee en verdeel de pillenstrips over uw koffer en uw handbagage. Noteer ook het merk en de samenstelling van uw pil op een stukje papier en bewaar deze bij uw bagage of in uw portemonnee.
Hebt u niet genoeg pillen mee of bent u uw pillen verloren, en vindt u uw gewone merk niet op uw vakantiebestemming, dan kunt u zonder problemen overschakelen op een ander merk. Raadpleeg zo mogelijk wel ter plaatse een arts of vraag in ieder geval uitleg aan de plaatselijke apotheker. In principe kunt u zonder pauzeweek overstappen op de nieuwe pil. De nieuwe pil is direct veilig. Bestaat de oude pilstrip uit 28 tabletten, gebruik de laatste zes dan niet meer. Wilt u toch een stopweek inlassen, gebruik dan in de eerste week dat u de nieuwe pil gebruikt ook condooms.
Bespreek dit alles in detail met uw arts voor het vertrek.
Besef ook altijd dat de pil geen enkele bescherming biedt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Pil of geen pil, u moet dus altijd een condoom gebruiken.

Tijdsverschil en de pil
Indien er minder dan 3 uur tijdsverschil bestaat tussen het land van herkomst en het land van bestemming, dan neemt u de pil op de plaats van bestemming in op dezelfde tijd als thuis.
Is het tijdsverschil méér dan 3 uur, zorg er dan voor dat er steeds 24 uur zit tussen twee pillen. Valt dat moment net midden in de nacht, kies dan een tijdstip dat zo dicht mogelijk bij die 24 uur komt.
Liever altijd minder dan 24 uur tussen 2 pillen, nooit meer. Vliegt u naar Amerika, dan verlengt de dag en dan is het beter één pil meer in te nemen bijvoorbeeld één op het gewone tijdstip en één op het plaatselijke tijdstip. Eenmaal op de plaats van aankomst probeert u zo snel mogelijk uw pil in te nemen op het gewone tijdstip waarop u thuis de pil neemt, maar dan volgens de plaatselijke tijd.


Laatst bijgewerkt: juli 2009
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram