Informeren over kanker vermindert angst en taboes

nieuws Een man op drie en een vrouw op vier krijgen met de ziekte te maken voor ze 75 zijn. Gelukkig gaan opsporing, behandelingen en levenskwaliteit van patiënten er non stop op vooruit. Die vooruitgang staat in het middelpunt van de belangstelling van onderzoekers en gezondheidsprofessionals. Toch wordt er niet veel over gepraat, want kankers jagen nog evenveel angst aan. Bovendien voedt stilzwijgen dat overdreven clichébeeld van de ziekte.

Daarom heeft Stichting tegen Kanker zich een nieuwe uitdaging aangemeten: de taboes doorbreken en de dialoog rond de ziekte opentrekken. Zonder de ernst te minimaliseren, maar met de nadruk op de behaalde vooruitgang, die de genezingskansen en de levenskwaliteit verhoogd heeft. De realiteit van kanker vandaag is dat de gemiddelde genezingskansen voor alle kankers samen boven de 60% liggen. Een groeiend aantal patiënten geneest. En bij de kankers die jammer genoeg niet te genezen zijn, zijn er heel wat aandoeningen chronisch maar controleerbaar geworden.
De Infodag van Stichting tegen Kanker gaat door op vrijdag 11 mei 2012 in de Brabanthal te Leuven.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram