Reactie op huisstofmijt hangt af van leeftijd

nieuws De reactie op huisstofmijt bij mensen die daarvoor allergisch zijn, verschilt naargelang de leeftijd. Dat zou kunnen verklaren waarom allergie voor huisstofmijt vooral bij volwassenen voorkomt.

Bij volwassenen die allergisch zijn voor huisstofmijt, veroorzaken ontstekingsreacties veranderingen in de luchtwegen, die kunnen leiden tot astma. Dit proces kan niet stopgezet worden door een standaardbehandeling met cortisone.
Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van München, gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology.

De ontstekingsreactie heeft te maken met de activiteit van leukotriënen, vetzachtige stofjes met een hormoon-achtige functie die een rol spelen bij allergieën. Nadat mestcellen door een allergeen zijn geactiveerd, produceren zij leukotriënen produceren. Ongeremde productie of overproductie van leukotriënen leidt tot allergische reacties. Het effect van het vrijkomen van leukotriënen is het samentrekken van de gladde spieren in de bronchiën waardoor deze zich vernauwen en bovendien slijm uit de wand in de bronchiën geperst wordt.


Laatst bijgewerkt: november 2019
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram