Minder drinken verlaagt bloeddruk

nieuws Mensen die lijden aan een verhoogde bloeddruk, moeten minder drinken. Het was bekend dat alcohol een bloeddrukverhogend effect heeft. Maar tot nu toe was nooit systematisch onderzocht of minder drinken ook een bloeddrukverlagend effect heeft.
Een recente Amerikaanse studie analyseerde een aantal andere studies over de invloed van alcohol op de bloeddruk en kwam tot de conclusie dat een vermindering van de alcoholinname leidde tot een daling van de systolische bloeddruk (het hoogste cijfer) met gemiddeld 3,31 mm Hg en de diastolische bloeddruk (de onderdruk) met gemiddeld 2,04 mm Hg.
De grootste daling werd vastgesteld bij patiënten met de hoogste bloeddruk en bij diegenen die hun alcoholverbruik het sterkst beperkten.
Volgens de onderzoekers is een vermindering van de alcoholconsumptie dan ook een belangrijke maatregel bij mensen met een verhoogde bloeddruk.

Bron: Hypertension 200, 1112-1117.


Laatst bijgewerkt: maart 2003
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram