Drinkers weten maar half hoeveel ze drinken

nieuws Uit internationaal onderzoek blijkt dat wat mensen zelf aan alcoholconsumptie rapporteren, maar 40 tot 60 % verklaart van de hoeveelheid alcohol die in winkels en in de horeca verkocht wordt. In het European Journal of Public Health rekenen onderzoekers van het University College London uit wat dit betekent voor het aantal probleemdrinkers in Groot-Brittannië. Het percentage mannen dat meer dan de aanbevolen maximum hoeveelheid drinkt (21 eenheden per week) neemt dan met 15 procent toe tot 44, bij de vrouwen (maximum aanbevolen 14 eenheden per week) stijgt het met 11 procent tot 31.

Bovendien geldt dan de helft van de Britten als binge-drinker, iemand die met enige regelmaat meer dan 8 (6) eenheden op een dag drinkt. Waarschijnlijk zijn zware drinkers meer geneigd tot onderrapportage dan matige drinkers, waardoor dit nog een onderschatting van de werkelijke situatie zou zijn.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram