Alcoholtester verplicht in Frankrijk

nieuws Gaat u binnenkort met de wagen naar Frankrijk, zorg dan zeker voor een alcoholtester in uw wagen. Die is sinds juli vorig jaar verplicht, maar vanaf 1 maart 2013 kan de Franse politie u onmiddellijk een boete van € 11 opleggen. Dit geldt ook voor toeristen.

De bedoeling is dat een bestuurder vooraleer hij in zijn wagen stapt, kan testen of hij boven de toegelaten limiet voor het alcoholgehalte in het bloed zit. Deze limiet bedraagt 0,5% voor particulieren en 0,2% voor professionele chauffeurs.

Gebruik van de alcoholtest is niet verplicht. Er dient altijd een ongebruikte test in de auto aanwezig te zijn; als u besluit de test te gebruiken, dient u daarnaast over een tweede, ongebruikte test te beschikken. Als u de test wilt gebruiken, wacht u het best een half uur na uw laatste consumptie om een zo correct mogelijke benadering van uw alcoholgehalte te krijgen.

Waarop letten bij aanschaf?
Er bestaan chemische en elektronische testers. Zij moeten goedgekeurd zijn door de Franse autoriteiten.
Eén van onderstaande codes moet op de tester staan:

• NF X20 702

• NF X20 704

De eenmalige tests kosten ong. € 2 en blijven ongeveer 2 jaar geldig. De test is in Frankrijk o.a. te koop bij drogisterijen, de grotere tankstations en in sommige horecagelegenheden.
Een elektronische tester die voorzien is van de vermelding “NF” is ook toegestaan, maar deze kost € 100 tot € 150.

Op de websites van de FOD Mobiliteit en Vervoer en van het BIVV vindt u de lijst van toestellen die door de Franse overheid aanvaard worden: http://www.mobilit.fgov.be/data/route/ethylotestsn.pdf


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram