Alcohol samen met sigaretten verhoogt kans op longkanker

nieuws Rokers die geregeld een glaasje drinken, lopen een hoger risico op een bepaalde genenmutatie die mogelijk kan lijden tot een agressievere vorm van longkanker. Dat blijkt uit een recente studie gepubliceerd in Cancer Resaerch. Deze genetische mutatie werd vastgesteld bij 76% van de longkankerpatiënten die rookten en minstens 1 glas per dag dronken, tegenover 42% bij rokers die niet dronken en 14% bij kankerpatië,ten die roken noch drinken.

De onderzoekers vermoeden dat de alcohol het effect van de tabaksrook op de longen verergert omdat het de werking afremt van bepaalde enzymen die de tabaksrook neutraliseren. Ze voegen er wel aan toe dat niet-rokers die dagelijks een glaasje drinken niet bezorgd hoeven te zijn en geen hoger risico op longkanker lopen.


Laatst bijgewerkt: maart 2003
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram