bedplassen

Onvrijwillig verlies van urine na de leeftijd waarbij men verwacht dat de ontwikkeling van urine-controle voltooid is. Dit kan gebeuren overdag (enuresis diurnal), terwijl men wakker is of tijdens de slaap (enuresis nocturna). Enuresis kan voorkomen bij kinderen of bij volwassenen .

17 artikels over bedplassen
Bekijk

Bedplassen: zeven tips voor het vakantiekamp

Bedplassen: zeven tips voor het vakantiekamp
nieuws 16/06/2017

Voor kinderen die nog bedplassen, kan een logeerpartijtje, een vakantie- of sportkamp of een weekendje uit een problematische ervaring zijn. Sommige kinderen die al droog zijn, kunnen tijdens zo'n kamp ineens opnieuw bedplassen.

lees meer »

Bijna 9 op 10 kampbegeleiders geconfronteerd met bedplassen

nieuws 15/06/2017

In België kampt meer dan één kind op tien tussen 5 en 10 jaar met bedplassen. Uit een enquête in opdracht van vzw Droge nachten blijkt dat 88 procent van de begeleiders van vakantiekampen al eens een ervaring heeft gehad met een kind dat op zomerkamp of jongerenvakantie in bed plaste

lees meer »

Bedplassen: wat kan de huisarts doen?

nieuws 6/06/2017

Is uw kind vijf jaar of ouder en plast het nog geregeld in bed, en zorgt dat bij uw kind voor sociale of emotionele problemen (schaamte, spanningen...), dan raadpleegt u het best een arts.

lees meer »

Bedplassen: wat kan je zelf doen en wat beter niet?

nieuws 2/06/2017

Je kind zal maar stoppen met bedplassen als het er zelf klaar voor is. Het kan er niets aan doen dat het in bed plast en heeft dit niet onder controle. Je kind dwingen ermee te stoppen, boos worden of straffen zal niet helpen, integendeel.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Waarom plast je kind nog altijd in bed?

nieuws 30/05/2017

Bedplassen is een ongewild en onbewust urineverlies tijdens de slaap, op een leeftijd dat een kind al ‘droog’ zou moeten zijn. Bedplassen is een probleem dat vaker voorkomt dan we denken.

lees meer »

Magneetstimulatie stopt bedplassen

nieuws 4/10/2015

Onderzoekers van de Universiteit van Assioet (Egypte) hebben misschien een oplossing gevonden voor bedplassen: magnetische stimulatie. De onderzoekers behandelden 41 kinderen van 10 tot 18 jaar die kampten met bedplassen met magnetische stimulatie.

lees meer »

Bedwateren verbetert meestal spontaan

nieuws 25/02/2006

Kinderen die bedwateren zullen er meestal spontaan uitgroeien. Behandeling is alleen nodig wanneer het bedwateren een probleem vormt voor het kind. Dat stellen nieuwe richtlijnen inzake bedwateren van de Canadian Pediatric Society (CPS).

lees meer »

Campagne rond bedplassen

nieuws 8/12/2005

Om de levenskwaliteit van de bedplasser en zijn omgeving te verbeteren en in de hoop het risico op levenslang bedplassen te kunnen beperken, pleit de Belgische Consensus Werkgroep van pediaters, nierspecialisten, urologen en huisartsen voor een grotere rol van de huisarts.

lees meer »

Boek: Bedplassen, wat doe ik eraan?

boeken/interviews 23/02/2004

Dit hoek brengt in een begrijpelijke taal een overzicht van hun methodiek en voegt hiermee diverse benaderingswijzen samen. Voor elk type plasprobleem zijn er pasklare adviezen.

lees meer »

Verband tussen slaapapneu en bedplassen

nieuws 24/08/2003

Kinderen die lijden aan slaapapneu en snurken zouden meer vatbaar zijn voor bedplassen, aldus een Amerikaanse studie. Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij de ademhaling tijdens het slapen herhaaldelijk kort wordt onderbroken.

lees meer »
17 artikels over bedplassen
Bekijk
Wat denk jij?

Bedplassen is medisch gezien normaal tot de leeftijd van

  • 4 jaar
  • 7 jaar


pub