Mijn verhaal: Meisje van 19 jaar en bedplassen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

mijn-verhaal Toen ik zeven jaar was gingen mijn ouders met mij naar de huisarts met het verhaal dat ik s'nachts nog steeds niet droog was. Ik heb toen twee maanden medicijnen gebruikt voor het bedplassen maar het hielp allemaal niet. Ik ben er toen mee gestopt en na twee jaar ben ik er weer mee begonnen, ik was toen negen jaar. Het leverde ook toen ook geen resultaat op, de huisarts vertelde dat ik het maar af moest wachten en dat het misschien vanzelf over gaat, maar dat is het niet gegaan.

19 jaar

Dit jaar (2005) ben ik weer naar de huisarts geweest met mijn verhaal dat het nog steeds niet over was en dat het nu wel erg lang ging duren en dat gaat niet zomaar over.
Ik was het helemaal zat ik zat in de put alles ging verkeerd en ik deed volgens mezelf niets goed, doordat ik iedere dag nat wakker werd heb ik heel veel contachten vermeden en ik had nergens zin in want wie wil er nou met mij te maken hebben, met iemand die nog in zijn bed plast, ik leek wel een klein kind.

Doorverwijzing naar het ziekenhuis

Ik ben toen door de huisarts doorverwezen naar de afdeling urologie in het ziekenhuis. Daar kon ik snel terecht en daar ben ik ook weer doorverwezen naar de afdeling klinische psychologie.
Ik heb daar een droogbedtraining gevolgd met een plaswekker en dat heeft voor mij heel veel resultaat gehad. Iedere week moest ik terug naar het ziekenhuis om te kijken hoe het ging en wat ik wel of niet moet doen.
De training heeft bij mij tweeenhalve maand geduurd met veel moeilijke gedachten over mijzelf omdat ik ook aan een depressie lijd.

Tijdens de training zijn de positieve gedachten en gevoelens heel belangrijk en ook het belonen van dat het goed gaat is zeer belangrijk.
Nu ben ik al meer als een maand iedere dag droog wakker geworden en dat is een hele verandering in mijn leven geworden. Ik krijg nu ook meer zin om dingen te doen en heb ook meer zelfvertrouwen gekregen.
Ik had gedacht dat het bedplassen nooit meer over zou gaan en dat ik er altijd mee moest blijven zitten maar gelukkig is het toch nu helemaal over.

Lees ook: Bedplassen (enuresis nocturna): oorzaken en behandeling
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram