Met deze test kan je een belangrijk aspect van je seksuele relatie nagaan: of er een evenwicht bestaat tussen het verlangen om te geven en om te ontvangen.
Na een geboorte of de menopauze kunnen vrouwen last hebben van een minder stevige vaginawand of vaginale droogte. Dat kan leiden tot een branderig gevoel, jeuk en/of pijn, pijn bij het vrijen en minder zin in vrijen.
Zo’n 95% van de mannen komt altijd klaar tijdens het vrijen met een partner, voor vrouwen is dat 30 tot 50%. Tenzij een vrouw het met een vrouw doet, dan ligt het percentage ineens op 80%.
Voor lekker en bevredigend vrijen is een orgasme niet het belangrijkste doel. Waar het om gaat is dat u allebei actief bent, uw lustgevoelens voor elkaar de vrije loop laat en daar over en weer van geniet. Stel het orgasme tijdens een vrijpartij niet als doel op zich. Dit kan eerder belemmerend werken.
Moeilijk of helemaal niet kunnen klaarkomen, met een moeilijk woord anorgasmie, kan voor uzelf of uw partner een probleem zijn. Toch hoeft dat niet, want ook zonder orgasme kan vrijen heel bevredigend zijn.
Op het gebied van seksualiteit moet grote vrijheid heersen tussen instemmende volwassenen. Echter, sommige gedragingen hebben een problematische karakter. Deze test helpt om beter te identificeren.
Ongeveer twee op de vijf vrouwen boven de 45 jaar heeft bij gynaecologisch onderzoek een vaginale verzakking (prolaps). Bekende risicofactoren zijn onder meer zwangerschap, bevalling en menopauze. Daarnaast is erfelijke aanleg belangrijk, zo blijkt uit onderzoek aan het Radboudumc in Nijmegen.
Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.[ Lees het cookiebeleid ]