Lustpil voor vrouwen heeft weinig effect

nieuws De libidopil voor vrouwen, flibanserine (merknaam: Addyi), die vorig jaar in de Verenigde Staten is goedgekeurd, is weinig effectief en heeft negatieve bijwerkingen. Dat schrijven onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam in het medisch tijdschrift Jama Internal Medicine.

De wetenschappers bestudeerden gepubliceerde en ongepubliceerde onderzoeken over de vrouwenlustpil. Ze ontdekten dat de pil nog minder effectief is dan eerder gedacht.
Vrouwen die de pil slikten, hadden één keer in de twee maanden vaker seks dan vrouwen die geen pil of een placebo namen.

Daar staat tegenover dat zij de pil dagelijks moeten innemen en geen alcohol mogen drinken om bijwerkingen, zoals een te lage bloeddruk en flauwvallen, te voorkomen. Andere bijwerkingen zijn onder meer duizeligheid, misselijkheid, slaperigheid en moeheid. Ongeveer een op drie vrouwen die de pillen slikken, klagen over bijwerkingen.
De libidopil is niet verkrijgbaar in België of Nederland.

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2497781
http://www.erasmusmc.nl/corp_home/corp_news-center/2016/2016-02/vrouwenlustpil.weinig.effectief/


Laatst bijgewerkt: september 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram