Vrouwen die goed slapen hebben mogelijk betere seks

123-oudere-vr-slapen-02-17.jpg

nieuws Vrouwen die goed slapen zouden, vooral na de menopauze, betere seks hebben. Dat schrijven onderzoekers in het vakblad Menopause.
De onderzoekers ondervroegen meer dan 90.000 vrouwen van 50 tot 79 jaar naar hun slaapgewoonten (aantal uren slaap, problemen om in slaap te vallen, te vroeg wakker worden, snurken...) en hun seksuele activiteiten (of ze het voorbije jaar seks hadden gehad en of ze tevreden waren over de seks).

• Iets meer dan 50 % van de vrouwen had het voorbije jaar seks gehad en 57 % was matig tot tevreden over hun seks.
• Een derde (31 %) van de vrouwen had klachten van slapeloosheid.
• Vrouwen die vijf uur of minder slapen of die lijden aan slapeloosheid zeggen minder tevreden zijn over hun seksleven dan vrouwen die zeven tot acht uur of meer slapen en geen last hebben van slapeloosheid.
• Vrouwen die minder dan vijf uur slapen hadden 12 % minder kans om seks te hebben gehad tijdens het voorbije jaar.

Volgens de auteurs kan men hieruit afleiden dat duur en kwaliteit van de slaap mogelijk een invloed heeft op de seksuele voldoening.
Het onderzoek kan echter alleen een statistisch verband aantonen, geen oorzakelijk verband. Bovendien is het onderzoek gebaseerd op een eenmalig interview met de vrouwen, en waren er heel veel vrouwen die de vragen over seks niet beantwoord hadden.

Een goede nachtrust is belangrijk voor de gezondheid. Mogelijk verbetert het ook de seks, maar dat kan niet met zekerheid bevestigd worden op basis van dit ene onderzoek.

Bronnen:
http://journals.lww.com/menopausejournal/Abstract/publishahead/Association_of_sleep_disturbance_and_sexual.97840.aspx
http://www.nhs.uk/news/2017/02February/Pages/Poor-sleep-may-affect-good-sex-in-later-life.aspx


Laatst bijgewerkt: februari 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram