Doe je mee aan ’30 dagen zonder klagen’?

Laatst bijgewerkt: January 2018 | 16 reacties
logo-30d-z-klagen-01-18.jpg

tips Dagen zonder vlees, Tournée Minérale… er gaat geen week voorbij of er is alweer een of andere actie van start gegaan. Als het een lovenswaardig initiatief is, zoals ook ’30 dagen zonder klagen’ dat morgen van wal steekt, dan kunnen wij dat alleen maar toejuichen.

Een mens is van nature vrij kritisch ingesteld en opgezadeld met een negatieve standaardinstelling. We houden ervan om af en toe eens een potje te zagen of te klagen. Natuurlijk werkt dat louterend en lucht het op, maar het mag geen automatisme worden. Wat meer positiviteit, daar kan niemand tegen zijn. Zo denkt ook Greet Van Hecke erover. Zij is positiviteitsconsulente en nam het initiatief voor deze actie. Volgens haar volstaan 30 dagen om de switch om te draaien en te evolueren naar een meer positieve instelling. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we ons brein kunnen trainen om bepaalde linken anders te leggen waardoor we automatisch het positieve zien in plaats van het negatieve.

’30 dagen zonder klagen’ gaat op 15 januari van start en wordt gesteund door Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen.
Op de website www.30dagenzonderklagen.be en de facebookpagina https://www.facebook.com/30-dagen-zonder-klagen-1755694987774706/ verschijnt er elke dag een getuigenis van een al dan niet bekende persoon, waaraan ook een opdracht is gelinkt. Wie aan de actie wil deelnemen, kan daaruit een opdracht kiezen en wordt ook gevraagd om bij het begin de geluksbarometer in te vullen. Na de 30 dagen kan elke deelnemer dan evalueren welk verschil de opdracht en de actie hebben gemaakt.

Bron: VRT NWS

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 14/01/2018

16 reacties

Doe je mee aan ’30 dagen zonder klagen’?

door anoniem, 15 January 2018 om 15:05

Ik ga proberen , ben wel gemotiveerd want ik was vroeger veel positiever en ik wil wel terug die richting uit !! Dit is dé gelegenheid

bekijk alle 16 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt