Babyshower: 10 alternatieve ideeën voor een onvergetelijke dag

dossier De babyshower is het ultieme excuus om mierzoete cupcakes te eten en kirrend van geluk het ene na het andere rompertje uit te pakken. Wil je toch een iets originelere variant? Minimi to the rescue!

Babyshower ideeën

Grote kans dat je zelf weinig over je babyshower in te brengen hebt en je vriendinnen iets voor je organiseren. In dat geval kun je ze natuurlijk -heel subtiel- in dit bericht taggen op Facebook. Met deze babyshower ideeën wordt het hoe dan ook een memorabel feestje.

1. Om op te vreten, zo lief

Dit vinden wij dus heel schattig, deze donuts verkleed als een tja... wat zijn het? Maakt niet uit, het ziet er vrolijk uit én is een keer wat anders dan een cupcake of een macaron. https://www.instagram.com/p/BmjIu7VBioQ/  

2. Net echt

Dat je negen maanden geen druppel mag drinken, is al erg genoeg. Een mocktail kan het leed een heel klein beetje verzachten, bijvoorbeeld een bosbessen mojito. Hierin gaan bruisend water, bosbessen, limoen, munt, suiker en ijsblokjes. Voor je niet-zwangere vriendinnen kun je er nog een scheut rum in gooien, maar wedden dat ze het niet eens merken als je het niet doet? Vrolijk rietje erin en hoppatee, je hebt een heel feestelijk drankje.

3. That's what friends are for

Iedere zwangere vrouw heeft op een gegeven moment de 'o mijn god waar ben ik aan begonnen'-paniekaanval - vaak nog eens extra aangewakkerd door gierende hormonen. Op die momenten is het fijn om dit te hebben: een bord met enveloppen vol advies en geruststellende woorden van de belangrijkste vrouwen uit je omgeving. https://www.instagram.com/p/7vsqPbPDaT/

4. Aloha!

Geen spelletjesmens? Het is minstens zo leuk om met je vriendinnen te eten - zeker in zo'n tropisch thema. Hang wat ballonnen op, zet lukraak wat ananassen op tafel en je bent er al.

5. Dierbare herinnering

Leuk voor de babykamer: een tekening maken met daarin de vingerafdruk van de liefste vrouwen uit je omgeving verwerkt. https://www.instagram.com/p/BSqJOlFhUD_/

6. Zoet!

Het geslacht van je kindje raden is voor de gasten vooral leuk als er eten aan gekoppeld is (de suikercoma krijgen ze er gratis bij). Deze suikerspinnen-kraam is ook nog eens heel Instagramwaardig.

7. Op wie lijkt 'ie?

Dit vinden zelfs alle niet-knutselaars leuk: foto's van jou en je man uitprinten en vervolgens met z'n allen knippen en plakken om te zien hoe je toekomstige mini-me eruit gaat zien.

8. Niet om op te eten

Als je Pinterest uitkamt, vind je de meest indrukwekkende luiertaart-constructies. Daar zitten heel ingewikkelde vormen bij, maar ook simpele. Zoek degene die het beste bij jouw kleintje past, en waar mommy-to-be niet te veel werk mee heeft. https://www.instagram.com/p/BwpmcdpJnI0/

9. Crea bea's

Zet je vriendinnen aan het werk met stiften en slabbetjes -dan valt er nog iéts te lachen mocht je baby het tijdens het eten consequent op een brullen zetten.

10. Voor later

Laat je gasten een vriendenboekje invullen en je hebt aan het einde van de avond een heel boekwerk dat jaren later nog steeds leuk is om na te slaan. Of laat iedereen een kort briefje schrijven met een wens voor je toekomstige baby. https://www.instagram.com/p/BwDSNjgHGyi/  


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram