Heb jij ook last van een kantoorknie?

Laatst bijgewerkt: maart 2022

nieuws Vergeet de muisarm of tenniselleboog, vandaag is er de kantoorknie. Meer dan een kwart van de Britse werknemers heeft last van pijnlijke kniegewrichten. De oorzaken? Bureaujobs en de toenemende zwaarlijvigheid.

Volgens chirurgen en fysiotherapeuten zorgen de toename van zwaarlijvigheid en de vele bureaujobs voor pijnlijke knieën bij de Britse bevolking. 55-plussers blijken het meeste last te ondervinden van de zogenaamde kantoorknie. Ongeveer een op de tien in deze leeftijdscategorie ervaart volgens een studie van zorgverlener Nuffield Health een continue pijn. Daarnaast gaf bijna een kwart van de 1.600 ondervraagde werknemers tussen 16 en 65 jaar aan tot twee jaar lang last te hebben van het fenomeen.

"Verpletterde knieën"

Sammy Margo, woordvoerder van de Chartered Society of Physiotherapy, beweert dat de opkomst van het internet en de zittende beroepen de oorzaken zijn voor het fenomeen van de kantoorknie. "Ik zie een enorme stijging in het aantal mensen met kniepijnen en dit is voornamelijk te danken aan de huidige sedentaire levensstijl van vele mensen. Vooral mensen die continu aan hun bureau werken, waarvan sommigen zelfs 10 tot 20 jaar dezelfde job uitvoeren, hebben er last van."

Daarnaast beweren chirurgen dat knieën letterlijk verpletterd worden door het overgewicht van mensen. Orthopedisch chirurg Ronan Banim waarschuwt dat als obesitas zo blijft toenemen, dit hand in hand zal gaan met de toename van het aantal mensen dat uiteindelijk een knieprothese nodig heeft.

Lees ook:


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram