Eet geen mosselen in warme landen

nieuws De laatste tijd zijn er diverse berichten verschenen dat mosselen en andere schelpdieren uit de Middellandse zee besmet kunnen zijn met het Hepatitis A virus. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ruim 40% van de mosselen in de landen rondom de Middellandse zee besmet zijn met het Hepatitis A virus.
Hepatitis A is een besmettelijke leverziekte en één van de veroorzakers van geelzucht. Hepatitis A wordt overgedragen via menselijke ontlasting, besmet water of voedsel. Om besmetting te voorkomen wordt voor sommige vakantielanden (bijvoorbeeld Turkije) een inenting geadviseerd. Voor veel landen rondom de Middellandse zee geldt echter geen inentingsadvies.
Ga je op vakantie naar een land rondom de Middellandse zee, eet dan geen rauwe schelpdieren zoals oesters. Gekookte mosselen kunnen geen kwaad, bij een verhitting boven de 70 graden Celcius sterft het virus.


Laatst bijgewerkt: februari 2021
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram