Visolie voorkomt allergie niet

123-visolie-suppl-omega3-170_05.jpg

nieuws Een relatief gebrek aan meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren die voorkomen in visolie, is een mogelijke oorzaak van de toename van allergieën in westerse landen. Australische onderzoekers gingen na of visoliesupplementen het ontstaan van allergieën bij kinderen kon voorkómen (Pediatrics, oktober 2012). Ruim vierhonderd baby’s met een hoog risico op atopie kregen vanaf hun geboorte tot een leeftijd van zes maanden dagelijks een visoliesupplement met DHA (280 mg) en EPA (110 mg) of placebo (olijfolie). Bij de kinderen die visolie kregen verbeterde de omega-3-status, maar er was geen effect op het optreden van eczeem, voedselallergie, astma of sensitisatie op de leeftijd van 12 maanden.

Laatst bijgewerkt: november 2019
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram