Zin of onzin? Wat je wil weten over calcium en vitamine D

ad_vistaBEELDPIL.jpg

nieuws

‘Als je maar gezond eet, heb je geen extra voedingssupplementen nodig’, wordt vaak gezegd. Maar is dat ook zo? Ben je zeker dat je geen tekort hebt aan vitamine D of calcium? Wat als één tabletje per dag het verschil maakt voor je gezondheid?  

Zijn supplementen waardevol? Dat vraag je je wel eens af na alle tegenstrijdige informatie die je erover hoort. Neem nu calcium en vitamine D: wat doen ze? Heb je supplementen echt nodig? We weten het niet altijd, maar zijn wel op zoek naar betrouwbare informatie, blijkt uit de recente enquête van Roularta Media Group in opdracht van Vista-Life.  Waarom zou je voedingssupplementen nemen? ‘Ze verbeteren mijn algemene gezondheid en welzijn’, vindt 55% van de 2047 deelnemers aan de gezondheidsenquête. 44% neemt ze om tekorten in bepaalde levensfases aan te vullen. En 37% slikt ze, als aanvulling bij specifieke gezondheidsproblemen.

Zin of onzin?

ad_BEELD KAAS MELK.jpg
Is het verstandig om voedingssupplementen te nemen, of is dat een fabeltje? 61,1% neemt een supplement met vitamine D, terwijl 23,3% er eentje kiest met calcium. Daarmee zijn deze twee supplementen degene die het meeste geslikt worden door de deelnemers aan deze enquête.  Waarvoor heb je calcium nodig? Kort gezegd: om je botten in conditie te houden. Je lichaam heeft hiervoor ook vitamine D nodig, en ook om je spieren te laten werken op een normale manier. Als je weet dat je lichaam naarmate je ouder wordt minder goed vitamine D aanmaakt en minder gemakkelijk calcium opneemt, dan is het inderdaad een slimme zet om voor supplementen te kiezen. Ja, je lichaam kan wel vitamine D wel aanmaken onder invloed van zonlicht, maar wist je dat net een vitamine D-tekort het meest voorkomende vitaminetekort is in België? Voor vrouwen is dat nog eens extra belangrijk: vitamine D en calcium helpen om het verlies van botmineraal te verminderen bij vrouwen na de menopauze; Niet vergeten dat een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor osteoporotische botbreuken.
En vitamine D helpt ook nog eens om je risico op vallen omwille van spierzwakte te verminderen. Da’s belangrijk voor mannen én vrouwen. 

Moeilijk is het niet…

Hoe zorg je ervoor dat je lichaam genoeg vitamine D en calcium heeft? Moeilijk is het niet: gewoon één tabletje VISTA-CalD slikken per dag en klaar… Deze eenvoudige gewoonte maakt het u gemakkelijk : dit voedingssupplement hoef je niet op te lossen en geeft je geen vieze, krijtachtige smaak. Zo gemakkelijk is het dus!

A tablet a day…

ad_vistalife_packPackshot.jpg
Eén tabletje per dag is voldoende om de behoefte van je lichaam aan calcium en vitamine D aan te vullen. VISTA-CalD van Vista-life is te koop in de apotheek of online apotheek. 1 tablet VISTA-Cal D bevat 500 mg Calcium-element en 20 mcg vitamine D3 (800ie). Een economic pak met 120 tabletten gaat vier maanden lang mee en kost 29.95 euro. 

ad_Beeld vrouw met packshot.jpg

bron: Ingezonden mededeling Vista-life pharma

Laatst bijgewerkt: juni 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram