Nieuwe vitamine D-aanbeveling voor vrouwen

nieuws De European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis (ESCEO) heeft een nieuwe richtlijn gepubliceerd met betrekking tot vitamine D-supplementen bij oudere en postmenopauzale vrouwen.

Voor een optimale conditie van de botten beveelt de ESCEO een vitamine D-spiegel aan van minimaal 50nmol/L (20ng/mL) bij de bevolking en bij patiënten met osteoporose. Onder deze drempel wordt een supplement van 800-1000IU per dag aangeraden. Dagelijks gebruik van zuivelproducten met extra calcium en vitamine D kan de inname van vitamine D helpen verhogen.

Er is geen duidelijk bewijs voor extra voordelen van vitamine D-suppletie boven de drempel van 50nmol/L. Bij kwetsbare oudere vrouwen met een verhoogd risico op valincidenten en fracturen echter, wordt een vitamine D-spiegel van 75nmol/L (30ng/mL) aangeraden.

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram