Campagne foliumzuur

nieuws In Nederland heeft het Erfocentrum, het nationale kennis- en voorlichtingscentrum over erfelijkheid, een campagne gelanceerd over het belang van foliumzuur bij een kinderwens.
Al jaren is bekend dat foliumzuur de kans op aangeboren afwijkingen bij de baby kan verkleinen, maar slechts 4 op de 10 vrouwen nemen foliumzuur voordat ze zwanger worden.
In Nederland worden er elk jaar ongeveer 200.000 kinderen geboren, waarvan ongeveer 120 met een neurale-buisdefect (open ruggetje of open schedel). De kans op een kind met een open ruggetje is voor elke zwangerschap zes op de 10.000. Als een vrouw foliumzuur slikt van vier weken voor de bevruchting tot tien weken na de eerste dag van haar laatste menstruatie, verkleint ze deze kans met 50 - 70%.
Om meer vrouwen met kinderwens te stimuleren foliumzuur te gebruiken heeft het Erfocentrum nieuw voorlichtingsmateriaal en de website www.slikeerstfoliumzuur.nl ontwikkeld.

Lees ook: Foliumzuur


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Baby op komst ? Baby op komst ?

Vraag nu je startbedrag van 1.167,33 € aan. Het duurt slechts enkele minuten.

Startbedrag aanvragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram