'Versterk je enkel'-app

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Elk jaar lopen 630.000 sporters een enkelblessure op, zo blijkt uit onderzoek in Nederland. Vooral enkelverstuikingen komen veel voor. Als een sporter eenmaal een enkelblessure heeft gehad, is de kans 1 op 3 dat deze blessure in de toekomst terugkomt. Met name het eerste jaar na de blessure is het risico groot.

De vereniging ‘Consument en Veiligheid’ ontwikkelde daarom de 'Versterk je enkel'-app. De app is bedoeld voor sporters met zwakke enkels of die herstellende zijn van een enkelblessure. De app biedt een oefenschema van 8 weken, dat bestaat uit 3 sets oefeningen per week. Elke oefening wordt duidelijk uitgelegd in een instructiefilm. Het doel: geblesseerde enkels sneller genezen en nieuwe blessures voorkomen.

De oefeningen en het bijbehorende schema zijn wetenschappelijk effectief bewezen voor een goed herstel van enkelblessures. Sporters die de oefeningen uit 'Versterk je enkel' doen, reduceren de kans dat de blessure terugkomt.
De 'Versterk je enkel'-app is vooralsnog alleen beschikbaar voor iPhone en gratis te downloaden in de App Store.

Meer info
www.veiligheid.nl/
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram