Poliovaccinatie: Extra maatregelen voor zeven landen

123-txt-stop-polio-05-18.jpg

nieuws

Polio of kinderverlamming is een infectie veroorzaakt door het poliovirus. Door wereldwijde vaccinatieprogramma´s is de ziekte bijna uitgeroeid en komt nog maar in enkele landen voor (op dit moment in Afghanistan, DR Congo, Nigeria, Pakistan, Syrië, Kenia & Somalië). Om te voorkomen dat het virus zich weer verspreidt vanuit die landen heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) extra maatregelen genomen.

Alle reizigers (van alle leeftijden) die langer dan 4 weken in Afghanistan, Nigeria, Pakistan of Somalië zullen verblijven, moeten minstens 4 weken en maximaal 12 maanden voor het verlaten van deze landen gevaccineerd worden tegen polio. Het bewijs van toediening van het vaccin moet worden gedocumenteerd in het Internationaal Bewijs van Inenting en ProfylaxeDit is het 'gele' boekje (op pagina 4 en 5, waar het vaccinatiebewijs voor verplichte vaccins wordt aangebracht). 

Voor reizigers die langer dan 4 weken in DR Congo, Kenia of Syrië verblijven is dit extra vaccin aanbevolen, maar niet verplicht. De inenting tegen polio hoeft niet in een officieel gele koorts-vaccinatiecentrum te gebeuren.

Mogelijke vaccins
Imovax® Polio
Revaxis®
Boostrix-Polio®
Tetravac®
Infanrix-IPV ®
Hexyon®
Infanrix-Hexa ®

Laatst bijgewerkt: mei 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram