IJsthee: een beetje gezonder dan andere frisdranken

nieuws Zelfgemaakte ijsthee van theebladeren of andere bladeren (munt, citroenmelisse etc) is een gezond en dorstlessend drankje, maar het wordt wat anders als je blikjes of flesjes ijsthee koopt. Hierin zitten soms toegevoegde smaak- en kleurstoffen en bewaarmiddelen (vooral in PET-flessen). Dat is op zich niet ongezond, op voorwaarde natuurlijk dat u er niet te veel van drinkt.

Een groter probleem is de suiker die toegevoegd wordt. De gemiddelde hoeveelheid suiker in de meest gedronken frisdranken in België is 10,6 gram per 100 milliliter, of 35 gram voor een blikje van 33 centiliter. Dat zijn zeven klontjes suiker. Ice Tea bevat meestal iets minder suiker, maar meestal toch ook rond de 8 à 9 gram per 100 ml.

Anderzijds bevat ijsthee van nature ook antioxydanten die in een gunstig effect kunnen hebben op de gezondheid. Zelfgemaakte thee bevat gemiddeld dubbel zoveel antioxydanten dan ijsthee.
Kortom: ijsthee is minder ongezond dan andere frisdranken, maar te veel ervan is niet goed.


Laatst bijgewerkt: april 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram