Week van het zien: laat gratis uw ogen testen

123-bril-oog-letters-170-10.jpg

nieuws Tijdens de Week van het Zien van 5 tot 11 oktober nodigen de opticiens-optometristen het publiek uit voor een gratis ogentest. Geïnteresseerden die zich wenden tot één van de deelnemende opticiens-optometristen zullen, na het afnemen van een ogentest, vrijblijvend een advies en raadgevingen krijgen om hun zicht in optimale conditie te verkrijgen en te behouden.
Deze ogentest evalueert niet de gezondheid van de ogen, domein voorbehouden aan de oogarts.

Uit de analyse van de ingezamelde gegevens tijdens de voorgaande edities van de campagne van de “Week van het Zien” blijkt dat de Belgische bevolking de ogen niet tijdig laat controleren:
- 12% van de geteste personen zou een bril en/of contactlenzen kunnen gebruiken, terwijl ze die nog niet hadden
- Slechts aan 20% van de geteste personen werd niet geadviseerd een bijkomende testen te laten uitvoeren of de sterkte van de bril of contactlenzen aan te passen
- 50% van de bevolking heeft de afgelopen jaar de ogen niet laten controleren en 14% onder hen onderging zelfs nooit een controle.

Het stijgend gebruik van beeldschermen (gemiddeld 5 u per dag), het steeds drukkere rijverkeer, onze vrijetijdsbesteding, vergen steeds meer van onze ogen. Het is dan ook meer dan noodzakelijk de ogen regelmatig te laten controleren om er zich van te verzekeren dat ze in optimale conditie verkeren.

De week van het zien wordt door de beroepsvereniging van zelfstandige Belgische opticiens en optometristen georganiseerd (A.P.O.O.B). U vindt een lijst met de deelnemende opticiens waar u zich gratis kunt laten testen op:
www.weekvanhetzien.be/

Laatst bijgewerkt: september 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram