Sensibiliseringscampagne over cardiovasculaire risicofactoren

nieuws De Belgische Cardiologische Liga en de Algemene Pharmaceutische Bond lanceren in samenwerking met Omega Pharma een sensibiliseringscampagne over de cardiovasculaire risicofactoren.

Komt u in de maand mei in de apotheek, dan kan de apotheker u kort een 5-tal vragen stellen om te zien in welke mate u uw eigen risicofactoren kent. Weet u het antwoord niet, dan kan u zelf beslissen of u uw arts hier verder voor consulteert.

Vragen die de apotheker u kan stellen zijn of u dagelijks rookt en voldoende aan lichaamsbeweging doet ? Of u uw cholesterolgehalte, bloedsuikergehalte en bloeddruk kent ? In de apotheken zullen posters en flyers aanwezig zijn, die de bevolking aansporen om advies te vragen aan de apotheker.

In Belgie overlijden jaarlijks 31 000 mensen aan de gevolgen van hart- en vaataandoeningen.?Deze aandoening wordt veroorzaakt door meerdere risicofactoren, die genetisch en/of omgevingsgebonden kunnen zijn. Sommige daarvan kunnen gecorrigeerd worden, zoals hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, tailleomtrek, te veel bloedsuiker, roken, te weinig lichaamsbeweging, ... De hoeksteen voor de preventie van hart-en vaataandoeningen is dan ook het beheersen van deze risicofactoren.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram