Stoppen met roken door zingen

nieuws

Eén van de betere methoden om te stoppen met roken (en ook vooral om er nooit aan te beginnen) is leren zingen, en vooral ook leren ademen op de natuurlijke wijze... Dat zegt prof. Léon-Bernard Giot, zang- en ademhalingsspecialist.
Zijn stelling is: wie correct leert ademen en daardoor correct leert zingen, spreken én blazen, kan zich niet meer veroorloven om nog te roken.


Correct zingen, spreken, én blazen slaat hier vooral op een juiste uitademing, met andere woorden de juiste hoeveelheid lucht doorlaten, niet te veel en ook zeker niet te weinig. Dit leren doseren noemt men adembeheersing.
De énige manier om de uitgeademde lucht op een juiste manier te leren doseren is het aanleren van het zingen, en in het allerprilste begin zelfs gewoon op één noot leren zingen ( net zoals een toekomstig violist eerst één noot noot moet leren spelen op één snaar van zijn/haar viool ). Wie dit onder de knie heeft wil nooit meer roken, aldus Giot die deze methode al 33 jaar onderwijst.
Baat het niet, het zal zeker niet schaden. 


Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram