Risico's bij gebruik shisha steam stones

nieuws De Hoge Gezondheidsraad heeft zich ook gebogen over de toxicologische en verslavende risico’s die verband houden met het roken/inademen van rook/dampen van shisha steam stones met behulp van een conventionele of elektrische waterpijp (shisha).
Het is mogelijk om shisha steam stones met behulp van een waterpijp te “roken”. Dit systeem maakt geen gebruik van pasta die gearomatiseerde pijptabak bevat maar wel van stenen gedrenkt in een oplosmiddel met aromastoffen (zonder tabak). Deze stenen worden dan verhit met een gloeidraad of kooltjes. De damp of rook wordt vervolgens via een waterpijp ingeademd.

Momenteel beschikt men volgens de Hoge Gezondheidsraad over te weinig gegevens over de eventuele gezondheidsrisico’s van shisha steam stones.
Het roken van shisha steam stones brengt indirecte risico’s op verslaving aan andere producten met zich mee, o.a. de mogelijke versterking van de “social acceptability” van het roken van tabak.

Daarom adviseert de Hoge Gezondheidsraad tot het blootstellen van het publiek aan shisha steam stones (en gelijkgestelde producten) of deze met kooltjes, gas of elektriciteit worden verhit.

www.health.belgium.be/eportal/Aboutus/relatedinstitutions/SuperiorHealthCouncil/19090858?backNode=9744#.UsaNu4WJWMI
www.health.belgium.be/eportal/Aboutus/relatedinstitutions/SuperiorHealthCouncil/19090856?backNode=9744#.UsaN4IWJWMI


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram