Hoe veilig is e-roken?

123-e-sigaret-rook-170-10.jpg

nieuws De Wereldgezondheidsorganisatie WHO bepleit in een nieuw rapport strengere regels voor de elektronische sigaret. Volgens de WHO zou de e-sigaret niet binnen moeten worden gebruikt, vanwege het effect op anderen van meeroken, en overheden zouden reclames voor e-sigaretten moeten inperken. Verder moeten drank-, fruit- en snoepsmaken verboden worden. Ook wil de WHO een verbod op het verkopen van de e-sigaret aan jongeren.

De organisatie maakt zich verder zorgen dat de internationale tabaksindustrie een groot aandeel heeft in de handel in e-sigaretten. Ook zegt de WHO dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de e-sigaret mensen van de gewone sigaret afhelpt, wat wel vaak als verkoopargument wordt gebruikt.

Het Europees Parlement heeft onlangs een verbod op reclame voor e-sigaretten goedgekeurd. Het verbod zou ingaan halfweg 2016.
In een reactie in het vaktijdschrift Addiction noemen een aantal Britse experts van het U.K. Centre for Tobacco & Alcohol Studies het WHO-rapport echter ‘alarmistisch’. Het zou ook vol fouten staan. Zo betwisten de Britse experts dat kinderen door de e-sigaret aangezet worden om te beginnen roken. In tegenstelling tot wat de WHO beweert is het risico dat omstaanders bij de e-sigaret veel schadelijke stoffen binnenkrijgen, uiterst klein. De e-sigaret is bovendien veel minder schadelijk dan gewone sigaretten en kan mogelijk duizenden levens redden wanneer mensen overschakelen van gewone sigaretten naar e-sigaretten.

Laatst bijgewerkt: juli 2020
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram