Informatieve sites jeugdreuma weinig nuttig

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws Van de jongeren met jeugdreuma zoekt 71% op internet naar informatie over hun ziekte. Zij vinden de informatie echter niet heel nuttig. Dat blijkt uit een onderzoek van het UMC Utrecht gepubliceerd in Rheumatology.

Het onderzoeksteam verzamelde in de periode 2005-2008 gegevens van 142 jonge mensen (10-27 jaar) met juveniele idiopathische artritis (JIA). Via vragenlijsten vroegen de onderzoekers of patiënten online met hun ziekte bezig waren.
De meerderheid had wel eens informatie over JIA opgezocht op internet (71%). De meeste patiënten hadden één of enkele keren naar informatie gezocht (66%); slechts 6% ging regelmatig op zoek. Een kwart van de jongeren had wel eens een lotgenotenforum bezocht.

Frequente internetzoekers waren significant ouder, hoger opgeleid en vaker vrouw. Ziekteactiviteit en medicijngebruik gingen niet samen met gebruik van internetsites. De patiënten zochten vooral informatie over de invloed van jeugdreuma op het dagelijks leven. De deelnemers vonden de internetsites en het lotgenotencontact, met een mediane score van respectievelijk 2 en 1 op een schaal van 0-10, weinig nuttig.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram