Lancering preventiemethodieken.be

nieuws

Het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid heeft onlangs de website www.preventiemethodieken.be gelanceerd. Die website biedt professionelen bij lokale besturen, in de gezondheids- en welzijnssector, socio-culturele verenigingen, het onderwijs, … een overzichtelijk aanbod van methodieken, materialen en diensten ter ondersteuning van het Vlaamse preventieve gezondheidsbeleid. 

Het initiatief kadert in het strategisch plan bij de Vlaamse gezondheidsdoelstelling ‘De Vlaming leeft gezonder in 2025’ met onder meer de klemtoon op actiegericht werken in diverse levensdomeinen en rechtstreeks gericht naar de burger. Het doel is de beschikbare preventiemethodieken centraal te ontsluiten naar een ruimere doelgroep om zo de gezondheid van de Vlaming te bevorderen. 

Preventiemethodieken en materialen 
Heel wat organisaties die werken rond gezondheidspreventie ontwikkelen en gebruiken preventiemethodieken. Die bieden de gebruiker een kader om het preventieve gezondheidsbeleid te realiseren door gezondheidsbevordering en ziektepreventie met het oog op gezondheidswinst bij de Vlaamse bevolking. De methodieken bevatten materialen en diensten ter ondersteuning. Dat kan gaan om zowel ‘tastbare’ producten zoals affiches, folders, presentaties, … als ‘niet-tastbare’ middelen zoals een vorming.

Preventiemethodieken.be zorgt voor een publieke ontsluiting van deze methodieken en wordt permanent geactualiseerd. De website heeft een geavanceerde zoekfunctie. Geïnteresseerden kunnen er gericht op zoek gaan naar methodieken en/of materialen en diensten, zowel binnen een bepaald levensdomein (gezin, onderwijs, vrije tijd, lokale besturen, …) als rechtstreeks gericht naar de burger. Zoeken kan ook op thema (alcohol, bevolkingsonderzoeken, beweging, drugs, geestelijke gezondheidzorg, gezond eten, milieugezondheidszorg, seksuele gezondheid, vaccinaties, val- en fractuurpreventie, …) of op soorten van strategieën.

Meer info
www.preventiemethodieken.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram