Endoscopische voorhoofdslift

123-plast-voorhoofd-05-15.jpg

dossier

Een voorhoofdslift is een esthetische ingreep waarbij de huid van het voorhoofd losgemaakt wordt en de gehele voorhoofdshuid glad wordtgetrokken, zodat afgezakte wenkbrauwen weer hoger komen en de horizontale rimpels in het voorhoofd voor het grootste deel verdwijnen.

Bij een klassieke voorhoofdslift wordt over de kruin een insnijding gemaakt van oor tot oor en wordt de huid losgemaakt tot aan de wenkbrauwen, het teveel aan huid wordt verwijderd en de wond vervolgens gehecht. Bij een endoscopische voorhoofdslift worden er enkele kleine incisies van ongeveer een halve centimeter in de behaarde hoofdhuid gemaakt. Hierdoor blijft het wondgebied uiterst klein en verloopt de genezing snel en zullen de littekens nauwelijks zichtbaar zijn. Via de openingen maakt de chirurg met een "endoscoop" (kijkbuisje) en aangepast "endoscopisch" materiaal de huid voorzichtig los en verschuift de voorhoofdshuid iets naar boven. Soms worden de spieren die voorhoofd en wenkbrauwen naar beneden trekken gekliefd. Alles wat onder de huid gedaan wordt, wordt door de chirurg en zijn team via een monitorscherm gevolgd. Tot slot wordt de huid tijdelijk vastgezet door middel van kleine schroefjes die oplosbaar zijn of later verwijderd worden.

De ingreep gebeurt onder narcose en duurt 1 tot 3 uur. Meestal zal één overnachting in het ziekenhuis nodig zijn. Na de ingreep wordt een verband aangebracht, dat u één week zal moeten aanhouden. De hechtingen worden na twee weken verwijderd. Na 7 tot 10 dagen kan je weer aan het werk en meestal zelfs vroeger. Blootstelling aan intensieve zonnestralen kan je het best enkele maanden vermijden. Na de ingreep is het voorhoofd en het bovenste deel van het gelaat licht opgezwollen en eventueel verkleurd, en kan er blauwverkleuring zijn rond de ogen. Die verdwijnen na een tweetal weken. Er bestaat een miniem risico op beschadiging van gelaatszenuwen waardoor de mimiek gedeeltelijk kan verloren gaan of waardoor er een zekere gelaatsasymmetrie kan ontstaan. Maar vaak is dat van voorbijgaande aard.


Laatst bijgewerkt: april 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram