Sint-janskruid tegen depressie

Sint-Janskruid.jpg

nieuws Sint-Janskruidextract WS 5570 (Hyperiplant®/Perika®) is effectiever en wordt beter verdragen dan de selectieve serotonine-heropname-remmer paroxetine bij de behandeling van matige tot ernstige depressie. Dat blijkt uit een studie bij 251 patiënten met acute depressie gepubliceerd in het British Medical Journal. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de afdeling Psychiatrie en Psychotherapie van de Charité-Universitätsmedizin Berlin.
De patiënten kregen gedurende 6 weken 900 mg/dag Sint-Janskruidextract WS 5570 of 20 mg/dag paroxetine. Meer dan de helft van de patiënten in beide groepen leed aan een ernstige vorm van depressie. Na 2 weken behandeling kregen patiënten die geen respons vertoonden, een hogere dosis van 1800 mg/dag WS 5570 of 40 mg/dag paroxetine. De hogere dosis ging voor beide middelen niet gepaard met een relevante toename van ongewenste voorvallen.
De patiënten die met Sint-Janskruidextract werden behandeld, scoorden op diverse parameters beter dan de patiënten die het antidepressivum kregen. Er was ook een hoger responderpercentage (70% versus 60%) en een hoger remissiepercentage (50% versus 35%) voor respectievelijk het Sint-Janskruidextract WS 5570 en paroxetine. Alle secundaire effectparameters voor de werkzaamheid toonden een matige tot sterke superioriteit van Hyperiplant®/Perika® aan.

Laatst bijgewerkt: december 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram